Kamarikuulumisia ja onniteltavia, Uutisia Hämeestä

Hämeeseen kiinteistöalalle 21 uutta laillistettua välittäjää

Keskuskauppakamarin järjestämään LKV eli laillistettu kiinteistönvälittäjä -kokeeseen osallistui marraskuussa 543 kokelasta, joista 312 läpäisi kokeen hyväksytysti. ”Hämeen kauppakamari onnittelee vaativan kokeen suorittaneita. Alueeltamme LKV-kokeen läpäisi 20 henkilöä; Hämeenlinnasta 10, Lahdesta seitsemän sekä Asikkalasta, Janakkalasta ja Sysmästä yksi henkilö”, kertoo Hämeen kauppakamarin toimitusjohtaja Jussi Eerikäinen.
Pixhill.com/Sergey Nivens
FacebookTwitterLinkedInEmail

Hämeen kauppakamarin alueella LKV-kokeen suorittaneet: 

Autio Petri, Hämeenlinna
Bragge Keijo, Hämeenlinna
Friman Timo, Lahti
Ilván Matti, Nikkaroinen (Sysmä)
Kataja Jukka, Lahti
Kausti Nelli, Hämeenlinna
Lohjelm Susanna, Hämeenlinna
Louvet Riitta, Hämeenlinna
Makkonen Jussi-Mikko, Lahti
Mänd Kairi, Turenki (Janakkala)
Nikkola Marjukka, Hämeenlinna
Ojala Seppo, Hämeenlinna
Ojaniemi Sanna, Hämeenlinna
Olkkonen Soila, Lahti
Piiroinen René, Lahti
Raunio Johanna, Vääksy (Asikkala)
Stolpe Piia, Lahti
Sulkanen Antti, Lahti
Willström Vilma, Hämeenlinna
Virtanen Sirpa, Hämeenlinna

Lisäksi LVV eli laillistetun vuokrahuoneistonvälittäjä -kokeen suoritti Liisa Mattila Lahdesta.

”Koe käsitteli varsin monipuolisesti kiinteistönvälitysalan eri osa-alueita. Kysymykset olivat selkeitä ja niihin oli helppo lähteä rakentamaan vastauksia”, sanoo LKV-kokeen suorittanut Kiinteistömaailma / Hämeenlinnan Asuntomarkkinoinnin LKV, KiAT Riitta Louvet.

Orimattilan OP-Kiinteistökeskus Oy LKV:n edustajana työskentelevä Piia Stolpe kiittää työtovereitaan, joilta hän sai tukea ja kannustusta osallistua kokeeseen. ”Alle vuoden työkokemuksella LKV-koe oli haastava. Opiskelen myös KiAT-tutkintoa työni ohessa ja tavoitteenani on valmistua keväällä 2017”, Stolpe toteaa.

Pätevyyttä edellytetään joka toiselta välittäjältä

Tämän vuoden alusta voimaan astunut laki edellyttää LKV- tai LVV-pätevyyttä vähintään puolelta välitysliikkeen välittäjistä. Ennen pätevyys vaadittiin vain liikkeen vastaavalta hoitajalta. Tiukentuneilla vaatimuksilla halutaan parantaa välityspalveluiden luotettavuutta ja asiantuntevuutta.

“Välittäjän pätevyys osoittaa, että kokeessa hyväksytty tuntee toiminnan harjoittamisen kannalta tarpeellisen lainsäädännön ja hyvän välitystavan sekä hallitsee välitystoimeksiannon edellyttämät käytännöt”, kertoo Keskuskauppakamarin lakimies Jaana Tikkunen.

Seuraava LKV- ja LVV-koe järjestetään 22.4.2017.

Kommentoi