Kamarikuulumisia ja onniteltavia, Uutisia Hämeestä

Kultaiset elämäntyömerkit Heinolassa toimiville elinkeinoelämän vaikuttajille

FacebookTwitterLinkedInEmail

Hämeen kauppakamari on huomioinut Keskuskauppakamarin kultaisella elämäntyömerkillä kolmea alueellaan toimivaa teknologiateollisuuden ja metsäteollisuuden vaikuttajaa tunnustuksena ansiokkaasta työstä Hämeen elinkeinoelämän hyväksi:

Osakas Heli Alanko, Weckman Steel Oy
Senior Advisor, hallituksen jäsen Kari Kiiskinen, Heinolan Sahakoneet Oy
Toimitusjohtaja Sakari Wallin, Suomen Kuitulevy Oy

“Keskuskauppakamarin myöntämät kultaiset elämäntyömerkit ovat merkittävä kunnianosoitus alueemme yritystoimintaa pitkäjänteisesti edistäneille henkilöille. Hämeen kauppakamarin luottamushenkilöinä Heli Alanko, Kari Kiiskinen ja Sakari Wallin ovat aktiivisesti vaikuttaneet alueemme elinkeinoelämän toimintaedellytyksiin”, korostaa Hämeen kauppakamarin puheenjohtaja Pekka Vihma.

”Osaamisella ja kokemuksella on tärkeä merkitys yrityksen kilpailukyvyn ja toimintaedellytysten kannalta niin lähi- kuin kansainvälisillä markkinoilla”, Vihma toteaa.

Sakari Wallin piti merkin saajien puolesta kiitospuheen:

Arvoisat läsnäolijat,

Jokainen tehty työ on kiitoksen arvoinen. Jokainen on ansainnut kiitoksen siitä. Me kolme olemme tässä hetkessä etuoikeutetussa asemassa saadessamme vastaanottaa Keskuskauppakamarin kultaiset elämäntyömerkit.

Kauppakamarin HHJ PJ -kurssin oppien mukaisesti; huomio 20 prosenttia menneeseen ja 80 prosenttia tulevaan. Tuo 20 prosenttia tuli jo käytetyksi kauppakamarin pyytäessä tietoja elämänuran vaiheista. Pohtikaamme siis tulevia.

Tultuamme kukin palkittu tähän vaiheeseen, uskon ja toivon, että edelleen voimme omalta osaltamme tehdä työtä ja toimia Suomen ja sen hyvinvoinnin edistämiseksi. Siihen kuitenkin tarvitaan laajempia ja suurempia voimia.

Minulle on välittynyt käsitys, että Heinolan kauppakamaritoimikunta on alueiden mittapuussa varsin mallikelpoisesti alueensa elinkeinotoiminnan hyväksi toimiva taho. Toimikunta on ottanut erityisteemakseen osaavan henkilöstön saatavuuden turvaamisen Heinolassa. Tästä asiasta on tullut ja on tulossa menestys- tai menetystekijä Heinolassa ja koko Suomessa. Uusia elämänuria ei synny, eikä hyvinvointi pysy ja kehity ilman, että alueen elinkeinoelämällä on käytettävissään osaavaa henkilöstöä. Ilman sitä ei ole, eikä tule yrityksiä.

Me nyt palkitut Heinolan kauppakamaritoimikunnan jäsenet haastamme Heinolan yritykset, oppilaitokset, poliittiset päättäjät, varttuvien nuorten vanhemmat, kaikki heinolalaiset omalta osaltaan ja roolissaan tähän työhön. Heinolan kaupunginjohtajan läsnä ollessa, ilman eri valtuuksia, nimeämme hänet organisoimaan ja koordinoimaan tämän suuren ja kauaskantoisen yhteisen tehtävän.

Näiden ajatusten siivittäminä, kiitämme Hämeen kauppakamaria sekä Keskuskauppakamaria saamastamme huomionosoituksesta!

Elämäntyömerkit luovutettiin Hämeen kauppakamarin hallituksen kokouksessa Heinolassa keskiviikkona 27.3.

Kuvassa vasemmalta toimitusjohtaja Sakari Wallin, hallituksen jäsen Kari Kiiskinen ja osakas Heli Alanko.

Kommentoi