Kamarikuulumisia ja onniteltavia

Renorin kiinteistölle BREEAM In-Use-sertifiointi

Renor Oy:n omistama Askotalo (Askonkatu 9) –kiinteistö Lahdessa on saavuttanut kansainvälisesti arvostetun käyttövaiheen BREEAM-ympäristösertifioinnin. Sertifiointi on kolmannen osapuolen varmistama osoitus siitä, että rakennuksessa ja sen toiminnassa on kattavasti otettu huomioon ympäristönäkökulmat.
Petri Krook
FacebookTwitterLinkedInEmail

Askotalo saavutti BREEAM In-Use -sertifioinnissa GOOD-tason sekä rakennuksen että teknisen ylläpidon osalta. Suoritusta voidaan pitää vuosina 1920–1969 valmistuneelle kiinteistökokonaisuudelle erinomaisena tuloksena. Kohteen sertifioinnin haastavuutta lisäsivät vanhojen rakenteiden lisäksi eri aikakausilla remontoidut tilat sekä suuri vuokralaisten määrä.

Sertifiointi on osoitus Renorin pitkäjänteisestä työstä olemassa olevan kiinteistökannan laadullisesta kehitystyöstä. Olemassa olevan kiinteistökannan jalostaminen ja kehittäminen vastaa Renorin tavoitetta olla markkinoiden arvostetuin historiallisen kiinteistökannan uudelleenkehittäjä.

Arvioinnissa otetaan energiatehokkuuden lisäksi laajasti huomioon mm. terveyteen, turvallisuuteen, vedenkulutukseen ja kaupunkirakenteeseen liittyvät näkökohdat. Askotalossa hyvän luokitustason perustana ovat pitkäjänteinen työ kiinteistön ja ylläpidon toimintamallien kehittämiseksi.

Lähde / Lue lisää