Kamarikuulumisia ja onniteltavia

Watrec Oy:lle Hämeen vientipalkinto

Forssalainen Watrec Oy on palkittu Hämeen vientipalkinnolla. Palkitseminen tapahtui Hämeen Yrittäjien toimesta Hämeenlinnan Verkatehtaalla järjestetyssä Kasva ja kansainvälisty -tapahtumassa maaliskuussa. Tänä vuonna palkinnolla haluttiin kannustaa voimakkaasti kansainvälistymään pyrkivää hämäläisyritystä. Samalla maakunnallisen vientipalkinnon palkintolautakunta haluaa nostaa esiin vientirahoituksen merkityksen kasvua ja kansainvälistymistä hakeville yrityksille
FacebookTwitterLinkedInEmail

Watrec Oy on forssalainen ympäristöliiketoimintaan keskittynyt yritys, joka suunnittelee ja toteuttaa biokaasuvoimaloita. Alan näkymät Suomessa ovat hyvät, mutta kasvu on haettava ulkomailta. Palkittu yritys näkee markkina-alueena koko maailman.

Watrecin ominta alaa on orgaanisen jätteen ja jätevesien käsittely. Asiakkaat voivat tuottaa vihreää, uusiutuvaa energiaa yrityksen nykyaikaisilla huipputekniikan ratkaisuilla. Watrecin prosessien ja laitosten avulla uusiutuvaa energiaa eli biokaasua voidaan tuottaa orgaanisista jätemateriaaleista sekä jätevesistä kustannustehokkaalla tavalla.

Yrityksen toimitusjohtaja Juhani Suvilampi on ympäristötieteiden tohtori. Hän perusti vuonna 2003 Forssaan yhden miehen ympäristöalan insinööritoimiston Watrec Oy:n. Vuonna 2006 Suomen itsenäisyyden juhlarahasto Sitra lähti hyödyntämään Suomessa olevaa monipuolista yliopistotason tutkimusta ja osaamista ympäristöalalla. Laajan yrityskartoituksen jälkeen Sitra valitsi sijoituskohteikseen muutaman bio- ja ympäristöalan yrityksen, näistä yksi oli Watrec Oy.

Lähde / Lue lisää