Kehu kaveria, Uutisia Hämeestä

Yhteistyökumppaneina Wipak ja Muovipoli

FacebookTwitterLinkedInEmail

Onnistuneiden yhteistyöprojektien lisäksi Wipak on työllistänyt hyviä osaajia Muovipolin riveistä.

 

Toimitusjohtaja Tuija Suur-Hamari
Wipak Oy

Mikä on mielestäsi parhain yhteistyönne tulos/saavutus?

Yhdessä Muovipolin kanssa toteutetun kiertotalousprojektin tuloksena Wipak pystyy hyödyntämään lähes kaiken tuotannossaan syntyneen jätteen kierrättämällä sitä uusiin tuotteisiin, ja prosessin sivuvirroista on syntynyt näin uusi liiketoiminta-alue.

Mitä hyötyä yhteistyöstä on teille?

Hyvien projektien lisäksi meille on yhteisten hankkeiden myötä työllistynyt hyviä osaajia Muovipolin riveistä. Voimme ajatella Muovipolia mahdollisena lisäresurssina kehityshankkeissamme.

Mitä olette oppineet yhteistyön myötä?

Sauli on ollut erittäin tärkeässä roolissa koordinoimassa tuotekehitysavustusten hakua hankkeissa, joihin on tarpeen hakea ja saada julkista rahoitusta vaativissa projekteissa. Tuskin olisimme itse pystyneet ja osanneet hyödyntää olemassa olevia mahdollisuuksia. Muovipolilla on myös paljon asiantuntemusta, joka on hyödyntänyt meitä.

Missä yhteistyökumppani on parhaimmillaan?

Muovipolilla on kattavat mahdollisuudet materiaalien karakterisointiin ja osaava porukka!

 

Toimitusjohtaja Sauli Eerola
Muovipoli Oy

Mikä on mielestäsi parhain yhteistyönne tulos/saavutus?

Jo noin 10 vuotta sitten käynnistettiin yhteisprojekti Wipakin tuotantosivuvirtojen materiaalihyödyntämiseksi. Kyseessä oli globaalissa mittakaavassa uraauurtava ja teknisesti erittäin haastava kiertotalousprojekti, jossa onnistuttiin. Yhteistyö niiltä osin jatkuu edelleen.

Mitä hyötyä yhteistyöstä on teille?

Wipakilla on vahva tekninen ja kaupallinen osaaminen sekä markkinatuntemus erittäin haastavien pakkausratkaisujen toteuttajana. Yhteistyö antaa meille rajapinnan markkinalähtöisiin tuotekehitys- ja innovaatiotarpeisiin.

Mitä olette oppineet yhteistyön myötä?

Kuinka paljon erilaista työtä vaaditaan organisaatiossa uusien pakkausinnovaatioiden ideointiin ja toteuttamiseen. Yrityksen sijainti liiketoiminnan arvoketjussa vaikuttaa paljon tuotekehitystoiminnan luonteeseen.

Missä yhteistyökumppani on parhaimmillaan?

Wipak on parhaimmillaan haasteellisten tuoteideoiden toteuttajana määrätietoisesti, mutta mukavasti!