Toimitusjohtajan blogi

Hämeen kasvu

Maakunta- ja SOTE -uudistukset muuttavat merkittävästi kaupunkien ja kuntien tehtäviä. Niiden painopistealueiksi tulevat elinvoimaisuuden ja vetovoimaisuuden vahvistaminen. Kunnat ja kaupungit kilpailevat keskenään entistä enemmän yritysten sijoittumisesta ja investoinneista sekä osaavasta työvoimasta. Maakuntauudistus lisää valitettavasti tätä trendiä. Maakuntarajojen ylittävä yhteistyö vaikeutuu.
Jussi Eerikäinen
Tarmo Valmela/Photodance Valmela
FacebookTwitterLinkedInEmail

Pääkaupunkiseudun kasvu on vahvaa. Työpaikat keskittyvät entistä enemmän kasvukeskuksiin. Muun Suomen tilanne näyttää haastavalta. Asuntojen ja kiinteistöjen arvot esimerkiksi heikkenevät näillä alueilla, kun samaan aikaan pääkaupunkiseudulla hinnat jatkavat nousuaan. Myös palkkojen osalta ero Helsingin alueen ja muun Suomen välillä kasvaa edelleen. Osaajat hakeutuvat kasvukeskuksiin.

Hämeellä on erinomainen asema toimia tämän haasteen ratkaisijana. Alueemme kaupungit ja kunnat tarjoavat asukkailleen laadukasta asumista, puhtaan luonnon ja yrityksille logistisesti erinomaiset ja kustannustehokkaat toimintaympäristöt. Suuresta osasta Hämettä pääsee alle tunnissa Helsinkiin, eivätkä Tampere tai Turkukaan ole kaukana.

Hämeessä on hyvä draivi päällä. Tämän vuoden suhdannebarometrit ovat osoittaneet alueemme yritysten vahvaa kasvua ja työllisyystilanteemme on kohentunut selvästi verrattuna koko Suomeen. Positiivisesta kehityksestä huolimatta väestön kasvu on pysähtynyt ja lähtenyt monessa kunnassa jopa laskuun. Jostakin syystä yhtälö ei toimi.

Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlan kunniaksi voisimme avoimesti tuulettaa, kuinka hieno alue meillä todella on.

Me hämäläiset emme tunnetusti kehuskele omilla asioillamme – meillä teot puhuvat. Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlan kunniaksi voisimme poiketa tästä perinteestämme ja avoimesti tuulettaa kuinka hieno alue meillä todella on. Lauletaan ylpeinä maailmalle

“On mulle Suomi suloisin,
vaan Häme siitä kallihin,
sen tuskin tiedän vertaista,
niin kaunista, niin herttaista
kuin kulta Hämeen maa!” 

Tervetuloa Hämeeseen! Töihin ja asumaan.

Kommentoi