Alueelta, Urapolku, Uutisia Hämeestä

”Jos haluat päästä pitkälle, kulje yhdessä.”

Maria Jokinen aloittaa Forssan Yrityskehitys Oy:n toimitusjohtajana 1.1.2018. Häntä motivoi työyhteisön ja yhteistyökumppaneiden onnistumiset. Virtaa hän ammentaa yrittämisen palosta.
FacebookTwitterLinkedInEmail

Kerro omasta työurastasi?

Olen elämäni aikana aina tehnyt töitä enemmän tai vähemmän. Jo ala-asteaikanani tienasin omat taskurahani myymällä joulukortteja, 4H -arpoja ja sesonkien mukaan milloin mitäkin. Olen ollut onnekas, kun olen saanut toimia monipuolisissa työtehtävissä, kuten erilaisissa media-alan tehtävissä, matkatoimistoalalla sekä yrityksen osakkaana. Viimeisimpien vuosien aikana olen saanut tehdä todellisen syväluotauksen rahoitus- ja perintäalaan.

Harrastuksien kautta olen saanut olla myös muun muassa ammattilaisseurajoukkueen hallituksessa ja nähnyt, minkälaista on elämä huippuseuralla suomalaisessa urheilupiirissä.

Miten arjen elämä sujuu haastavassa työelämässä?

Melko hyvin sujuu, kun yrittää parhaansa mukaan priorisoida oikein ja perhe-elämä on balanssissa.

Mistä saat vaikutteita ja motivaatiota työhösi?

Vaikutteita saan mm. jatkuvasta opiskelusta ja hakemalla vinkkejä omaan työelämään ”out of the box” –tyyppisesti. Motivaatiota antaa työyhteisön ja yhteistyökumppaneiden sekä asiakkaiden onnistumiset. Uudessa työssäni on hienoa päästä työskentelemään läheisesti yrittäjien kanssa. Heillä on lähes poikkeuksetta sellaista paloa työtään kohtaan, josta saan itsekin virtaa. Toivottavasti saan aikaiseksi Ahaa-elämyksiä myös heidän suuntaan. Lisäksi hyvä ja mutkaton yhteistyö eri toimijoiden kanssa lämmittää aina mieltä.

Vakiot

Koulutus
Suoritettuina mm. Johtamisen Erikoisammattitutkinto, MJD-tutkinto, TJ – tutkinto
Kesken: PIRAMK -opinnot ja tällä hetkellä käynnissä olevat Kauppatieteiden opinnot Tampereen Yliopistossa.

Ensimmäinen työpaikka
Myllyn Leivällä leipomon myymälätyöntekijänä.

Merkittävin askel uralla
Myynti- ja markkinointijohtajasta liiketoimintavastuuseen siirtyminen vuonna 2010. Aloitin tuolloin työt rahoitusjohtajana. Oman laaja-alaisen kehittymisen kannalta yksi isoimpia asioita on ollut myös osallistuminen Great Place to Work –organisaation järjestämään Suomen parhaiden työpaikkojen tutkimukseen ja siinä menestyminen. Sen puitteissa olen saanut konkreettisesti olla tekemässä työtä hyvän työpaikan eteen ja nähdä, mikä sen merkitys on muun muassa organisaation taloudelliselle menestykselle.

Mottosi
Jos haluat edetä nopeasti, mene yksin. Jos haluat päästä pitkälle, kulje yhdessä.

Kommentoi