Urapolku

Lauri Innan tie ydinvoimaviestinnästä kunnanjohtajaksi

Kriisinhallintaoperaatiot ja ydinvoimaviestinnän tehtävät ovat vaikuttaneet Hattulan kunnanjohtaja Lauri Innan elämännäkemykseen.
FacebookTwitterLinkedInEmail

Kerro omasta työurastasi?

Olen oikeastaan aina ollut enemmän ja vähemmän töissä. Pienenä poikana tein kaikkea mahdollista lehtien jaosta maa- ja metsätöihin. Ansaitsin aikanaan rahaa muun muassa Israelin rippikoulua varten esiintymällä jopa Tiernapojissa.

Jo opiskeluaikana päädyin armeijan leipiin kriisinhallintaoperaatioihin ulkomaille. Oikeastaan koko 2000-luvun ensimmäinen vuosikymmen vierähti puolustusvoimien palveluksessa sekä ulkomailla että kotimaassa.

Valmistuin Turun yliopistosta valtiotieteiden maisteriksi vuonna 2007. Tein töitä myös Turun Sanomien toimittajana Suomessa vietettyjen opintovuosieni aikana.

Maavoimien esikunnasta Mikkelistä siirryin Teollisuuden Voiman (TVO) palvelukseen keväällä 2011, pääosin ydinvoimaviestinnän tehtäviin. Aika oli hyvin mielenkiintoinen ja työn täyttämä osin Fukushiman tapahtumien vuoksi. Arvostan TVO:aa suuresti ja opin yhtiössä paljon organisaation johtamisesta.

TVO:sta siirryin Punkalaitumen kunnanjohtajaksi 2013 alkaen ja Punkalaitumelta kolmen vuoden jälkeen Hattulan kunnanjohtajaksi 2016 alkaen.

Miten arjen elämä sujuu haastavassa työelämässä?

Vaativa työ edellyttää hyvää elämän hallintaa. Liikunta on hyvin tärkeää. Yritän kiireestä huolimatta löytää aikaa vähintään lenkkeilylle. Perheelle jää liian vähän aikaa, mutta poikien harrastuksia pyrin tukemaan olemalla mukana pelireissuilla vähintään viikonloppuisin.

Mistä saat vaikutteita ja motivaatiota työhösi?

Motivaatio tulee luonnostaan uusien haasteiden myötä. Lisäksi motivaatiota parantaa, että tietää olevansa mukana suomalaisen tulevaisuuden yhteiskunnan rakentamisessa ja kehittämisessä.

Minulle on tyypillistä Out of the box -ajattelu.

Vaikutteita haen hyvin laajasti myös julkishallinnon ja kuntakentän ulkopuolelta. Minulle on tyypillistä Out of the box -ajattelu. En pidä itsestäänselvyyksistä. Saatan myös välillä lukea jotain aivan toista alaa ja miettiä, miten sitä voisi hyödyntää omaan työelämään.


Vakiot

KOULUTUS
Valtiotieteiden maisteri

ENSIMMÄINEN TYÖPAIKKA
Ylioppilaskirjoitusten jälkeen ensimmäinen varsinainen työpaikkani oli KFOR kriisinhallintaoperaation tiedustelujoukkueen varajohtaja, luutnantti vuosina 1999-2000.

MERKITTÄVIN ASKEL URALLA
Siirtyminen Maavoimien esikunnan johtoryhmän jäseneksi vuonna 2008.

MOTTO
”Loistavaa!”

Kommentoi