Henkilö, Urapolku

Nosta johtaminen uudelle tasolle

Liisa Lehtosalo-Iskanius on kokenut johdon kouluttaja, joka haastaa naisjohtajat tutustumaan sisäiseen motivaatioon tavoitteiden saavuttamiseksi. Hän toimii Suomen Coaching Instituutti SCI:n kouluttajana ja työnohjaajana. Hämeen kauppakamari järjestää 10.4. naisjohtajille valmennuspäivän, jonka asiantuntijana Lehtosalo-Iskanius toimii.
FacebookTwitterLinkedInEmail

Kerro omasta työurastasi?

Ennen päätymistäni nykyiseen työtehtävääni valmentajana ja kouluttajana, olen saanut onnekseni työskennellä monissa mielenkiintoisissa ja myös haastavissa työtehtävissä.

Työskentely kansallisen lentoyhtiömme asiakaspalvelun esimiestyössä, perheyhtiön hallintojohtajana sekä ICT-alan konsultointitehtävissä tekivät minut hyvin tietoiseksi siitä, miten tärkeitä ovat rakenteet, oikeanlaiset prosessit, hyvät tietojärjestelmät ja ennen kaikkea oikeanlaiset ihmiset oikeilla paikoillaan.

Kaiken perusta kokemukseni mukaan on, että ihmiset, jotka käyttävät tietojärjestelmiä ja tekevät työtä näissä prosesseissa, voivat hyvin. He tekevät myös itselleen merkityksellistä työtä, tuntevat itsensä ja osaavat myös itsensä johtamisen taidon. Jos tämä perusta ei ole tukeva, eivät järjestelmät ja prosessit voi sitä korjata. Auttaakseni ihmisiä elämään tasapainossa ja voimaan paremmin, perustin Baransu Oy:n vuonna 2009.

Miten arjen elämä sujuu haastavassa työelämässä?

Minulle arjen sujuminen on sitä, että olen tasapainossa itseni ja ympäristöni kanssa. Siihen minua auttavat päivittäiset läsnäoloharjoitteet. Ne pitävät minut tiukasti kiinni siinä, mitä elämässäni konkreettisesti tapahtuu ja voin johtaa itseäni paremmin arjen pyörityksessä. Hoidan tasapainoani myös pitämällä huolta liikunta – uni – ruokailurytmeistäni.

Mistä saat vaikutteita ja motivaatiota työhösi?

Työhöni vaikuttavat suuresti hienot keskustelut erilaisten ihmisten kanssa. Heiltä saan kimmokkeen työstää omia oivalluksiani, joilla voin parantaa elämäni laatua. Kun keskustelujen anti muuttuu omakohtaiseksi kokemukseksi, se muuttuu myös tiedoksi, jota voin hyödyntää omassa elämässäni.

Minua motivoi työssäni suuresti myös se, että olen voinut kulkea yhdessä ihmisten rinnalla heidän kasvupolullaan. Olen saanut auttaa heitä näkemään oman suuruutensa ja ne mahdollisuudet, jotka usein ovat piilossa meiltä itseltämme.

Vakiot

Koulutus
Certified Progress Coach® (PCC)
Ratkaisukeskeinen Työnohjaaja STORY
Mindfulness ohjaaja CFM®
Liiketalouden Tradenomi

Ensimmäinen työpaikka
Ihan ensimmäinen työpaikkani oli vuoden 1977 kesätyö liikenteenlaskijana, jossakin Kehä III:n rakenteilla olleista risteysalueista.

Merkittävin askel uralla
Merkittävimpänä askeleena pidän sitä, että huomasin vuonna 2007, kuinka tärkeää itsetuntemus ja itsensä johtaminen ovat henkilökohtaisen kasvuni kannalta. Ne vaikuttavat myös merkittävästi siihen, miten olen vuorovaikutuksessa ympäristöni kanssa.

Motto
Anthony de Mellon sanoin: ”Mikään ei ole muuttunut, paitsi asenteeni – kaikki on siis muuttunut.”

 

Osallistu Hämeen kauppakamarin järjestämään koulutukseen KokoNainen Balanssissa® – kasva suuremmaksi omaksi itseksesi 10.4.

 

Kommentoi