Urapolku, Uutisia Hämeestä

Professori, rehtori, toimitusjohtaja ja urheiluvaikuttaja

Vesa Harmaakorvella on monta työsarkaa. Hän pitää itseään erakkona, mutta motivaation hän ammentaa älyllisestä ristipölytyksestä ja valtavirran kyseenalaistamisesta.
FacebookTwitterLinkedInEmail

Kerro omasta työurastasi?

Valmistuin diplomi-insinööriksi vuonna 1985. Sen jälkeen olin eri yrityksissä johtotehtävissä ja yrittäjänä reilut kymmenen vuotta. Siirryin sitten yliopistomaailmaan ja väittelin tekniikan tohtoriksi. Nyt olen ollut professorina Lappeenrannan teknillisessä yliopistossa 13 vuotta. Parhaillaan teen pätkätyönä Lahden ammattikorkeakoulun rehtoriutta ja toimitusjohtajuutta. Työstä on käynyt myös Suomen Urheiluliiton puheenjohtajuus, jossa ensi vuonna tulee kuudes ja viimeinen vuosi täyteen.

Miten arjen elämä sujuu haastavassa työelämässä?

Olen muuttanut maatilan pihapiiriin järven rannalle. Haluan olla esimerkiksi ruuan ja energian suhteen mahdollisimman omavarainen. Maalla ja luonnossa puuhaillen vietän oman arkeni. Olen erakkoluonne.

Mistä saat vaikutteita ja motivaatiota työhösi?

Seuraan monipuolisesti yhteiskunnallisia tapahtumia ja peilaan niitä oman maailmankuvaani ja teoreettiseen tietooni. Motivaatio ja vaikutteet syntyvät älyllisestä ristipölytyksestä sekä valtavirran kyseenalaistamisesta.

Vakiot

KOULUTUS
Tekniikan tohtori

ENSIMMÄINEN TYÖPAIKKA
Rank Xerox

MERKITTÄVIN ASKEL URALLA
Kokemukset 90-luvun laman aikana. Taisi olla useita askelia…

MOTTOSI
”On maailmassa monta niin ihmeellistä asiaa, ne hämmästyttää, kummastuttaa pientä kulkijaa.”

Kommentoi