Urapolku

”Rohkeasti eteenpäin”

Esimiestyöskentelyä opiskelleen Lahden Messut Oy:n ja Lahden Sibeliustalo Oy:n toimitusjohtaja Emilia Mäen mielestä paras oppi tulee ns. ”kentältä” ja tekemällä.
FacebookTwitterLinkedInEmail

Kerro omasta työurastasi?

Tapahtuma-alan työt aloitin vuonna 2000. Olen päässyt tekemään tapahtuma-alan töitä monipuolisesti ja suunnitellut lukuisiin tapahtumiin sisältöjä, budjetoinut, visioinut, myynyt, tuottanut ja johtanut. Tämä on käsittänyt messuja, luxus-brändien tuotelanseerauksia, eri alojen seminaareja ja kansainvälisiä isoja tapahtumia niin Suomessa kuin ulkomailla.

Olen ehtinyt nähdä useamman tapahtumatoimiston ja tuotantoyhtiön arkea. Parhaat kokemukset ovat tulleet haastavista ja jopa vaikeista tuotannoista. Esimiestyöskentelyä olen toki opiskellut, mutta paras oppi tulee ns. ”kentältä” ja tekemällä.

Miten arjen elämä sujuu haastavassa työelämässä?

Aikatauluttamalla asiat töissä ja kotona niin, että yhden pienen muutoksen tullessa koko korttitalo ei kaadu. Pitää kyetä myös joustamaan omissa menoissa. Ehdin mielestäni viettämään tarpeeksi vapaa-aikaa ja harrastamaan mieleisiä asioita sekä nauttimaan kotonaolosta.

Mistä saat vaikutteita ja motivaatiota työhösi?

Vaikutun edelleen erilaisten tapahtumien tunnelmasta. Saatan seurata pitkään jotain yksittäistä asiaa, kuunnella tapahtuman ääniä tai tunnustella millainen palvelu on. Tapahtuman kokoluokalla ei varsinaisesti ole väliä. Myös ideointi niin henkilöstön kuin asiakkaiden kanssa antaa paljon. Kokemukset hyvin erilaisista tapahtumaympäristöistä ovat opettaneet millaista on tehdä töitä ammattimaisessa paikassa ja ammattilaisten kanssa. Niistä saa voimaa omaan työhön.

Vakiot

KOULUTUS
Artesaani 1999
Myynnin ammattitutkinto 2004
Johtamisen erikoisammattitutkinto 2009
MBA 2010

ENSIMMÄINEN TYÖPAIKKA
Aivan ensimmäinen työpaikka on 1995 Sinuhen leipomotyöntekijänä. Tein sitä koko opiskelujeni ajan viikonloppuisin ja kesät. Ei maistunut ruispala, eikä berliininmunkki pitkään aikaan.
Valmistumiseni jälkeen ensimmäinen vakituinen työ oli Turun Uudella Telakalla työmaakoordinaattorina. Tapahtumapuolella aloitin vuonna 2000.

MERKITTÄVIN ASKEL URALLA
Olen saanut kokea monta hyvää ja mielenpainuvaa askelta, joten valitsen kaksi: VuonNa 2005, kun silloinen työnantajani Expology Oy uskoi minuun tekijänä enemmän kuin itse ikinä sekä
keväällä 2011 aloittaessani Eastwaylla yritystapahtumatuotannossa, jossa ensimmäisenä päädyin tekemään tapahtumaa Kuala Lumpuriin. Matkalleni on osunut hyviä esimiehiä, joita on iso kiittäminen kannustuksesta.

MOTTO
”Rohkeasti eteenpäin”

Kommentoi