Urapolku, Uutisia Hämeestä

Yrittäjäkollegojen vertaistuki on arvokasta

Minna Patosalmi toimii Suomen johtavan kappale- ja massatavaran käsittelyyn kuljetinratkaisuja suunnittelevan ja valmistavan yrityksen Ferroplan Oy:n toimitusjohtajana. Jotta oppisi jotain uutta, suosittelee hän lähtemään oman työpöydän äärestä maailmalle.
STIINA IKONEN, Seutuneloset
FacebookTwitterLinkedInEmail

Kerro omasta työurastasi?

Muun maailman silmissä minusta tuli yrityksen jatkaja paljon aikaisemmin kuin omissani. Olen ollut kesätöissä Ferroplanin ulkopuolella pankissa, kaupassa ja ravintolassa. Muuten olen työskennellyt Ferroplanilla. Tänä vuonna 14 vuotta täyspäiväisesti.

Minusta tuli toimitusjohtaja reilut kaksi vuotta sitten, kun isäni Pentti Patosalmi, joka on perustanut Ferroplanin 1983, siirtyi hallituksen puheenjohtajaksi. Ennen toimitusjohtajuutta toimin Ferroplanin markkinointi- ja talouspäällikkönä.

Miten arjen elämä sujuu haastavassa työelämässä?

Arki sujuu, kun se suunnitellaan tarpeeksi hyvin. Kouluikäiset lapset määräävät tahdin, mutta arkeen mahtuu myös liikuntaa. Olen mukana 25 viikkoa kestävässä kunto-ohjelmassa, jonka mukaan teen 4-6 treeniä viikossa.

Kun lapset ovat minulla joka toinen viikko, on töissä pakko tehdä lyhyempää päivää. Joka toisella viikolla voin tehdä rauhassa niin pitkää päivää kuin haluan. Tasapaino säilyy tällöin hyvänä.

Liikunnasta saa arkeen uskomattoman paljon virtaa. Kaikkein tärkein elämänhallintaan liittyvä tekijä on tarpeeksi pitkä ja laadukas yöuni, jota pyrin suojaamaan kaikin keinoin.

Mistä saat vaikutteita ja motivaatiota työhösi?

Saan vaikutteita ja motivaatiota yrittäjäkollegoilta, joiden vertaistuki on arvokasta. Lisäksi saan niitä erilaisista koulutuksista. Olen esimerkiksi mukana Muutosjohtajan Polku –ohjelmassa, joka kestää tämän vuoden. Olen myös jäsenenä kahdessa eri hallituksessa Ferroplanin ulkopuolella.

Kannattaa lähteä oman työnpöydän äärestä tuulettumaan maailmalle. Sieltä tarttuu aina jotain uutta mukaan.

Vakiot

Koulutus
Kauppatieteiden maisteri

Ensimmäinen työpaikka
Ferroplan Oy

Merkittävin askel uralla
Siirtyminen toimitusjohtajaksi 1.1.2016

Mottosi
”Long term benefit comes from short term pain.”

Kommentoi