Jäsen, Kamarikuulumisia ja onniteltavia, Uutisia Hämeestä

Hämeen NÄKY -työpajat loikkaavat tulevaisuuteen

NÄKY-hankkeessa järjestetään kuusi työpajaa, joista kaksi ensimmäistä toteutetaan huhtikuussa. Pajoissa yritykset saavat uutta osaamista liiketoiminnan kehittämiseen.
Suvi Mononen
Pixhill.com/Sergey Nivens
FacebookTwitterLinkedInEmail

NÄKY-hankkeessa järjestetään kuusi työpajaa, joista kaksi ensimmäistä toteutetaan huhtikuussa. Pajoissa yritykset saavat uutta osaamista liiketoiminnan kehittämiseen.

– Työpajoissa tutustutaan tulevaisuuskarttaan, jossa on tehty näkyväksi 100 keskeisintä tulevaisuuden trendiä ja muutossignaalia. Lisäksi yritykset saavat käyttöönsä uusia työkaluja ja menetelmiä, joiden avulla tulevaisuustietoa voi hyödyntää muun muassa strategiatyössä ja liiketoiminnan kehittämisessä, HAMKin kehittämispäällikkö Anne Laakso toteaa.

LAMKin aluekehitysjohtaja Jari Hautamäki korostaa, että mukaan pääseville yrityksille työpajat ovat maksuttomia, ja tarjoavat samalla yrityksille loistavan mahdollisuuden verkostoitua ja oppia muiden kokemuksista.

– Pajoissa perehdymme mm. Business Model Canvasiin. Sitä käytetään työkaluna, kun arvioidaan kulutuskäyttäytymisessä tapahtuvien muutosten vaikutuksia yritysten liiketoiminnassa. Yritysten tulevaisuuden näkymien selkeyttämiseksi opetellaan Tulevaisuustaulukon ja PESTEL-työkalun käyttöä.

Näky-työpajoista uutta potkua liiketoiminnan kehittämiseen

Kattava yhteistyö ammattikorkeakoulujen kanssa näkyy myös työpajoissa, sillä pajatyöskentelyssä on mukana sekä opettajia että opiskelijoita. Hämeen kauppakamarin toimitusjohtaja Jussi Eerikäinen iloitsee hämäläisestä yhdessä tekemisen hengestä.

– Kauppakamarin puolesta haluan kiittää vahvasti hankkeessa mukana olevia HAMKin Anne Laaksoa ja Kirsi Sippolaa sekä LAMKin Jari Hautamäkeä. Tämä on upea esimerkki alueen vahvasta korkeakouluosaamisesta ja sen hyödyntämisestä liike-elämässä.

Tutustu NÄKY-työpajoihin ja hae heti mukaan: http://www.hamechamber.fi/naky-tyopajat

Kommentoi