Jäsen, Uutisia Hämeestä

Myräkkä kuvaa Suomen kesää Etelä-Afrikassa

Elokuva-alalla tehtävät ovat hyvin eriytyneitä ja tuotannon eri tehtäviin tarvitaan paljon erityisosaamista. Suurin osa alalla työskentelevistä ovat joko yksinyrittäjiä tai freelancereita. Hämeenlinnalainen Myräkkä Oy tekee yhteistyötä useiden eri mainoselokuvatuotantoyhtiöiden ja mainostoimistojen kanssa.
FacebookTwitterLinkedInEmail

Myräkän elokuvaaja Tuomas Järvelä tekee valtaosan töistä mainoselokuvien parissa. ”Elokuvaajan ammattiin kuuluu läheisimmin teknis-taiteellinen yhteistyö ohjaajan kanssa”, Järvelä kertoo. ”Elokuvaajana toimin myös tuotannoissa työnjohtajana kamera-, valo- ja grip-ryhmille, jotka vastaavat kameran teknisestä käyttämisestä, valaisusta ja kamera-ajojen toteuttamisesta. Näissä ryhmissä on yhteensä projektin koosta riippuen keskimäärin 4-10 henkilöä.”

Suomessa mainoselokuva-alalla tekeminen keskittyy pääkaupunkiseudulle, jossa Järvelä itsekin tekee suurimman osan töistään. ”Suomalaisia mainoksia kuvataan paljon myös ulkomailla jo pelkästään sen takia, että kesäisiä mainoksia on usein tarve kuvata kevättalvella. Suomen kesää kuvataan talvikaudella paljon esimerkiksi Etelä-Afrikassa, josta yllättävää kyllä löytyy paljon samankaltaisuuksia Suomen luonnon kanssa”, sanoo Järvelä.

Järvelän työmatkoilla kulkee usein mukana kamerakalusto, jolloin kuvaan astuu tullimuodollisuudet aina kun matkustetaan EU:n ulkopuolelle. ”Liityin Hämeen kauppakamarin jäseneksi ulkomaankaupan asiakirjojen takia. Tarvitsin kamerakalustoni tullausta varten kauppakamarin myöntämän ATA Carnet -tulliasiakirjan, jolla voi kohdemaahan viedä väliaikaisesti ammatinharjoittamisvälineitä ilman tulli- ja veroseuraamuksia. Tällä kertaa itse asiassa itselleni (ja ilmeisesti kauppakamarillekin) tuli hieman yllätyksenä, että Kanariansaaret eivät kuulu EU:n veroalueeseen, jolloin myös sinne tarvitaan ATA Carnet”, Järvelä toteaa.

”Kauppakamarin jäsenyydestä yritykselleni on tällä hetkellä konkreettisimmin hyötyä juuri ulkomaankaupan asiakirjoihin liittyvien palvelujen kannalta, mutta tulevaisuudessa varmasti hyötyä on myös erilaisista asiantuntijapalveluista”, korostaa Järvelä.

9 + 1 syytä

Asiakirjoja ulkomaankauppaan
Kauppakamarit myöntävät ja vahvistavat kansainvälisessä kaupassa tarvittavia ulkomaankaupan asiakirjoja.

Yhdeksän muuta syytä liittyä kauppakamariin:

 1. Vaikuta elinkeinoelämässä
  Kauppakamarin luottamustehtävät tarjoavat vaikuttamisen mahdollisuuksia yrityksesi edustajille.
 2. Hyvät neuvot eivät ole kalliita
  Saat maksutonta perusneuvontaa laki- ja veroasioissa.
 3. Pysy ajan tasalla
  Saat ensimmäisten joukossa elinkeinoelämää ja yrityksiä koskevat uutiset jäsentiedotteista, oppaista ja selvityksistä sekä kauppakamari-kirjasarjan julkaisuista.
 4. Tietolähteet päivittäiseen työhön
  Voit hankkia yrityksellesi uudet ammattikirjat tai ottaa käyttöösi sähköisen Kauppakamaritietoverkkopalvelun.
 5. Jokainen kontakti on mahdollisuus
  Verkostoitumalla luot kontaktit alueen yrityspäättäjiin ja löydät uusia asiakkaita, kumppaneita sekä osaajia.
 6. Apuja kansainvälisiin sopimuksiin
  Voit tilata kauppakamarista kansainvälisiä sopimuspohjia ja oppaita avuksi sopimusten laadintaan.
 7. Edullisemmat jäsenetuhinnat
  Jäsenenä saat alennusta koulutuksista, Keskuskauppakamarin ansiomerkeistä, ulkomaankaupan asiakirjoista ja kauppakamarin julkaisuista.
 8. Kehitä osaamistasi
  Voit tarjota henkilöstöllesi ajankohtaisimmat kauppakamarin koulutukset.
 9. Näkyvyyttä ja lisää kontakteja
  Kauppakamarin tilaisuuksissa, julkaisuissa ja koulutuksissa sekä kauppakamariverkko.fi -palvelussa saat arvokasta näkyvyyttä ja kontakteja yrityksellesi.

Kommentoi