Alueelta, Jäsen, Uutisia Hämeestä

Delva tulostaa metallia kovaan käyttöön

Keväällä Hämeenlinnalainen Delva Oy tiedotti EOS M270 -tulostimen käyttöönotosta. Nyt yritys on saanut konepuistohankkeensa ensimmäisen vaiheen valmiiksi Hämeenlinnan Moreenin teollisuusalueella. Lisäksi tuorein investointi, keskiluokan EOS M290 metallitulostin, kasvattaa yrityksen kapasiteettia merkittävästi ja mahdollistaa entistä joustavamman palvelun.
Delva Oy
FacebookTwitterLinkedInEmail

Delvan teknologiajohtaja Markku Lindqvist painottaa kahden teollisuustasoisen tulostimen merkitystä.

”Yrityksemme erityinen vahvuus on syvä materiaaliosaaminen. Tulostamme Suomessa yleisimpien tulostinmetallien, kuten alumiinin ja ruostumattoman teräksen lisäksi Inconelia ja titaania sekä tuemme niiden soveltamisessa. Materiaalioptimointi lisää 3D-tulostamisen hyötyjä merkittävästi. Materiaalien vaihdot ovat aikaa vieviä ja lisäävät kustannuksia. Kahdella koneella palvelemme laajemmalla materiaalikirjolla”, kertoo Lindqvist.

Tulostuksella ratkaisuja uudelle tasolle

Metallien 3D-tulostus saa päivä päivältä enemmän huomiota myös Suomessa. Sovelluksia on jo paljon ja ymmärrys teknologian soveltumisesta tuotetun prototyypin lisäksi myös sarjatuotantoon on kasvanut.

”Onnistumiset tapauksissa, joissa tarvitaan esimerkiksi kanavistoja tai kennostoja tai muuten vain muotoja, joita on vaikea tai mahdoton koneistamalla tehdä, puhuvat omaa kieltään. Tulostaminen vie teollisuutemme ratkaisuissaan uudelle tasolle,” toteaa Delvan toimitusjohtaja Jarmo Kastell.