Alueelta, Uutisia Hämeestä

Envitech Network elävä aluekortti sijoittajille ja sijoittuville

Metallia, muovia, maa-ainesta, lasia, paperia, biojätettä, elektroniikkaromua. Kaikkia näitä kerätään, käsitellään ja jalostetaan Forssan Envitech-alueella. Lopputuotteina on muun muassa biokaasua, mineraaliaineksia ja eristemateriaalia, useiden uudelleen hyödynnettävien raaka-aineiden ohella.
Johanna Talikainen
FacebookTwitterLinkedInEmail

Envitech-aluetta, sen toimijoita ja mahdollisuuksia esitellään Kiertotalouden kasvuyritys- ja startup-tapahtuma FRUSHissa syyskuussa. Ohjelmassa Envitech Networkiksi nimetty osuus tarjoaa alueen toimijoiden puheenvuoroja sekä tunnin mittaisen bussikiertoajelun.

– Envitech-alueella kiertotaloutta toteutetaan ainutlaatuisessa teollisessa mittakaavassa. Myös me kehitämme jatkuvasti uusia keräystekniikoita ja erilaisten materiaalien hyödyntämistä. Alueen osaavaan joukkoon toivoisimme esimerkiksi muovijakeiden ja lannoitetuotteiden jatkojalostusta tekeviä toimijoita, kertoo alueella toimivan Envor Group Oy:n toimitusjohtaja Juha Strandberg.

Muovi on kiinnostava artikkeli myös Envitech-alueella toimivalle LHJ Groupille.

– Muovin lisäksi erilaiset kierrätystä ja hyödyntämistä edistävät teknologiat ovat kiinnostaneet meitä toimintamme alusta asti. Muovissa on paljon potentiaalia, sanoo LHJ Groupin markkinointipäällikkö Pasi Kaskinen.

FRUSH kokoaa yhteen kiertotaloutta toteuttavia yrityksiä ja toimintamalleja ympäri Suomen. Tapahtuma tarjoaa mahdollisuuden rakentaa verkostoja ja löytää uusia yhteistyökumppaneita.

– Kansainvälistymispalveluja tarjoava Business Finland on julkaissut Forssan Envitech-alueesta aluekortin, jolla tavoitellaan kansainvälisiä kumppanuuksia. Alueessa siis nähdään suurta potentiaalia yli rajojen, toteaa Forssan Yrityskehityksen yrityskehittäjä Timo Kärkkäinen.

Uusia kumppaneita, sijoittajia ja tekijöitä

Envitech-alue on osaltaan loistava esimerkki tehokkaasta ja onnistuneesta kiertotalousmallista, joka on ekologisesti kestävä, vähähiilinen ja energiaa tehokkaasti hyödyntävä kokonaisuus.

Kiimassuon, Ratasmäen ja niiden lähiympäristössä toimii jo useita ympäristöalan yrityksiä, joiden rinnalle houkutellaan uusia toimijoita täydentämään ekosysteemiä.

– Meillä on tarjota toimiva infra ja alueella jo toimivien yritysten synergiaetu. Alueelle sopivat hyvin toimijat, jotka vaativat paljon tilaa toiminnalleen, hyvää ja turvattua energian- ja sähkönsaantia sekä mahdollisuutta alueelliseen resurssiviisaaseen energian tuotantoon, Timo Kärkkäinen kuvailee.

FRUSH-tapahtuma on suunnattu kaikille aiheesta kiinnostuneille: kasvuhakuisille yrityksille, startupeille, rahoittajille, kunnille, alan opiskelijoille sekä tutkimuslaitoksille. Tapahtuma järjestetään 18.-19.9.2019 nyt jo kolmatta kertaa Forssan Yrityskehitys Oy:n ja HAMKin yhteistyönä Forssan Kehräämöllä. Lisätietoa ja päivittyvä ohjelma osoitteessa frush.fi.

Envitech Network esittelee 18.9. Forssan kiertotalouden teollista yhteistyötä alueen toimijoiden kertomana. Esitysten jälkeen alueeseen on mahdollista tutustua tunnin kestävällä opastetulla bussikierroksella. Kierrokselle ilmoittaudutaan erikseen osoitteessa frush.fi>ilmoittautuminen.

Lisätietoja Envitech Networkista ja FRUSH-tapahtumasta: Forssan Yrityskehitys Oy:n yrityskehittäjä Timo Kärkkäinen, puhelin 050 336 7872.

Kommentoi