Uutisia Hämeestä

Faneerin rannasta tulee uljas yrityskeskittymä

UPM-Kymmene myi elokuun lopulla Faneerin rannan yritysalueen Heinolassa Faneerin kiinteistöt Oy:lle. Yrityksen osakekannasta toimitusjohtaja Martti Kailaheimo omistaa 60 prosenttia ja hänen omistamansa yritykset Gym Productions Finland Oy (GPF) ja Trendi Fitness Oy loput 40 prosenttia. - Uskalsin ottaa tämän ison askeleen, koska Faneerin ranta sijaitsee puolentoista kilometrin päässä keskustasta ja valmiina oli monta luotettavaa vuokralaista, kertoo Kailaheimo.
Sisko Ojajärvi
GPF
FacebookTwitterLinkedInEmail

Martti Kailaheimon tarkoituksena on kehittää alue elinvoimaiseksi ja vetovoimaiseksi yrityskeskittymäksi. Kaikki olemassa olevat vuokra- ja yhteistyösopimukset siirtyivät kaupan yhteydessä Faneerin kiinteistöille.

Lisää yrityksiä mahtuu

Kyseessä ei ole mikään pieni kauppa, sillä Konniveden rannalla sijaitseva alue on laajuudeltaan 15,5 hehtaaria. Teollisuus- ja varastotilaa löytyy noin 23 000 kerrosneliötä.  Lisäksi toimistotilaa on 1 200 neliömetriä.

GPF myy kuntosalilaitteita ja -tarvikkeita sekä suunnittelee sekä toteuttaa kuntosalikokonaisuuksia. – Kauppaa lähdettiin hieromaan, kun UPM-Kymmene osti GPF:ltä kuntosalilaitteita pääkonttoriinsa ja samalla tuli puhetta Faneerin rannasta. Meillä oli tuolloin tarve saada lisää tilaa ja tässä sitä nyt ollaan.

Alue oli ollut myynnissä kuusi vuotta. Toteutunutta kauppaa hierottiin kaikkiaan noin kahdeksan kuukautta. Vuokralaisina alueella ovat muun muassa Peltonen Ski ja huonekalualan yritys Interface. – Vuokrattavaa hallitilaa on vielä vapaana 5 000 neliötä ja toimistotilaa 1 000 neliötä.

Trendi Fitness Oy:n kuntosalitoiminta sijaitsee ja pysyy edelleenkin Heinolan keskustassa torin laidalla S-Marketin yhteydessä. – Tämänkin sektorin kehittäminen on parhaillaan käynnissä. Suunnitteilla on muun muassa fysioterapiapalvelujen käynnistäminen.

Julkishallinto palvelee yrityksiä hyvin

Kailaheimo kertoo kartoittavansa mahdollisuuksia tehdä entisestä UPM:n pääkonttorista majoitustiloja/hostellia, jolle alueelta taatusti löytyisi kysyntää. – Kokeneen yrittäjän etsintä on käynnissä.

Anna Kailaheimo ja Sari-Anna Vilander työskentelevät Martin aisaparina. He näkevät Faneerirannan kehittämisessä paljon potentiaalia. – Uskomme, että tästä alueesta saadaan elinvoimainen keskus, jossa yritykset voivat hyödyntää toistensa osaamisalueita ja kehittää verkostoitumalla aivan uutta bisnestä.

Yrittäjien mielipiteet julkishallinnon palveluista ovat yleensä happamia, mutta Kailaheimon yrityksissä asiat nähdään toisin. – Olemme saaneet valtavan hyvää apua Heinolan elinkeinotoimistosta sekä TE–toimistosta kuin myös ELY-keskuksestakin.

Kailaheimot ja Vilander uskovat, että yrittäjät eivät aina ole selvillä kaikista julkishallinnon saatavissa olevista palveluista. – Ottakaa selvää ja kysykää. Niin neuvoja kuin apua on saatavilla.

Kommentoi