Alueelta, Hyvä uutinen, Uutisia Hämeestä

Hämeen teollisuus- ja rakennusalan näkymät edelleen kohentuneet

Hämeessä teollisuus- ja rakennusalan yritysten suhdannenäkymät ovat hieman positiivisemmat kuin tammikuussa, selviää EK:n huhtikuussa tekemästä Suhdannebarometrista. ”Teollisuus- ja rakennusalan yritysten suhdannenäkymät ovat Hämeessä edelleen kohentuneet; lähikuukausien suhdanneodotuksien saldoluku oli huhtikuussa +19, kun tammikuussa se oli +16 (*). Positiivinen käänne on tapahtunut myös palvelualalla”, kertoo Hämeen kauppakamarin toimitusjohtaja Jussi Eerikäinen.
Pixhill.com/Sergey Nivens
FacebookTwitterLinkedInEmail

Huhtikuussa Hämeessä vastanneista teollisuus- ja rakennusalan yrityksistä 24 % ennakoi suhdanteiden paranemista ja 5 % heikkenemistä. Hämeen yritysten suhdanneodotukset ovat koko maan keskiarvoa paremmat.

Teollisuus- ja rakennusalan tuotanto kasvoi yleisesti tammi-maaliskuussa ja tuotanto lisääntynee myös toisen vuosineljänneksen aikana.

Vuoden alussa teollisuus- ja rakennusalalle on palkattu jonkin verran lisää henkilöstöä. Lähikuukausina työvoima pysynee kausivaihtelu huomioon ottaen lähes ennallaan. ”Tulokset vahvistavat, että työllisyystilanne on parantunut koko Hämeen alueella”, Eerikäinen toteaa.

Palvelualojen myynnin kasvu vähitellen vauhdittumassa Hämeessä

Palelualan yritysten lähikuukausien suhdanneodotukset ovat kohentuneet viime kuukausina jonkin verran. Suhdannenäkymien saldoluku oli huhtikuussa +7, kun tammikuussa saldoluku oli -3. Vastaajista 93 % arvioi tilanteen pysyvän ennallaan kesän lähestyessä.

Palvelualalla myynti kasvoi hieman vuoden alussa ja sen arvioidaan edelleen vauhdittuvan jonkin verran toisella neljänneksellä.

”Taloudessa on positiivista virettä ja kuluttajien luottamus lisää erityisesti kestokulutustavaroiden myyntiä”, sanoo Osuuskauppa Hämeenmaan toimitusjohtaja Olli Vormisto. ”Myös työllisten määrän lisääntyminen parantaa ostovoimaa.”

Kesko Oyj Etelä-Suomen aluejohtaja Antti Palomäki korostaa myös kuluttajien vahvaa luottamusta oman taloutensa kehittymiseen. ”Suomen Lähikaupalta siirtyneiden myymälöiden ja Onnisen kaupan myötä  Keskolla on hyvät edellytykset vastata parantuneeseen suhdannenäkymään”, kertoo Palomäki.

Yritykset vähensivät henkilöstöä lievästi tammi-maaliskuussa, mutta toisella neljänneksellä henkilöstön määrän ennakoidaan kääntyvän nousuun.

Kommentoi