Palveluhakemisto, Uutisia Hämeestä

HHJ-kurssin tähtäimessä osaava yritysjohto

Hyväksytty hallituksen jäsen HHJ -koulutuskokonaisuudella on kysyntää. HHJ-kurssien osallistujamäärät ovat kasvaneet Suomessa noin 10 prosenttia vuosittain. Hämeen kauppakamari järjestää seuraavan HHJ-kurssin Hämeenlinnassa ja kurssi alkaa 10.10.
Pixhill.com/Sergey Nivens
FacebookTwitterLinkedInEmail

Kaiken kaikkiaan HHJ-kurssien osallistujamäärät ovat kasvaneet Suomessa kolme viime vuotta noin kymmenen prosenttia vuosittain, kun mukaan lasketaan kaikki Manner-Suomen kauppakamarit. Tänä vuonna osallistujamäärien kasvu on vieläkin suurempi, arviolta 13 prosenttia, ja kurssilaisten kokonaismäärä noussee yli tuhanteen.

Myös lokakuun lopussa järjestettävään HHJ-tutkintoon on ennätysmäärä ilmoittautuneita.

”Hallitustyön aktiivinen kehittäminen kiinnostaa. HHJ-tutkinnon suosio on kasvanut viimeiset kolme vuotta ja syksyn HHJ-tutkintoon on ilmoittautunut ennätykselliset 420 osallistujaa. Aikaisempi ennätys on keväältä 2017, jolloin tutkintoon ilmoittautui 339 osallistujaa. Nyt ilmoittautuneista 352 on palauttanut ennakkotehtävät ja lopullinen tutkintopäivään kutsuttavien määrä selviää lokakuun aikana, mutta määrä ylittää varmasti aikaisemman ennätyksen”, arvioi HHJ-rehtori, johtaja Juha Koski Tampereen kauppakamarista.

Top-ykköslaatua

Yksi HHJ-koulutuksen suosion syy on huippulaatu, joka nousi esiin Taloustutkimuksen keväällä 2017 tekemässä bränditutkimuksessa. Myös hinta-laatusuhde on kohdallaan.

”Kiinnostusta on lisännyt myös se, että julkinen sektori on aktivoitunut kouluttamaan kuntayhtiöiden hallituksiin valittuja henkilöitä. Esimerkiksi Lahti, Pori ja Tampere kannustavat kurssinkäyneitä suorittamaan myös HHJ-tutkinnon”, Koski toteaa.

Toivottuja uutuuksia

HHJ-puheenjohtajakurssi on vakiinnuttanut asemansa kauppakamareiden koulutustarjonnassa. Kurssilaisten toiveiden mukaan on kehitytty myös uusia, päivän tai puolen päivän koulutuksia.

HHJ-kurssin käyneiden koulutustoiveita kuunnellaan ja koulutuksia kehitetään koko ajan. Uusien koulutusten aiheita ovat hallitus ja strategian toteuttaminen, hallitus ja myynnin johtaminen sekä hallitus ja talous. Ne ovat saaneet hyvää palautetta. Tänä syksynä pilotoidaan myös hallitus ja vuorovaikutus -koulutus.

”Suunnittelemme Hallitus ja strategian toteuttaminen -koulutuksen järjestämistä ensi keväälle”, kertoo Hämeen kauppakamarin koulutuspäällikkö Paula Ahokanto. ”Haluamme pysyä ajan hermoilla ja kartoitamme HHJ-kurssin käyneiden palautteista mahdollisia uusia koulutustarpeita.”

Pelon hinta ja menestyminen tulevaisuudessa -alumniseminaari 

HHJ-kurssin ja HHJ-puheenjohtajakurssin käyneille järjestetään vuosittain valtakunnallinen alumniseminaari. Tänä vuonna seminaari järjestetään Tampere-talossa 3.12. Viime vuoden tapahtuma keräsi yli 230 osallistujaa. Tämän vuoden teemoina ovat pelko ja yrityksen menestys.

”Moni yritys kokoaa hallituksen omistajiensa joukosta, koska ei haluta – tai jopa pelätään – avata yrityksen asioita ulkopuolisille, riippumattomille jäsenille. Yritysvalmentaja Henkka Hyppösen luennon aiheena on tämän pelon käsitteleminen ja voittaminen. Hänen toisessa teemassaan kysytään, miten menestytään tulevaisuudessa. Hallitustyöllä on ratkaiseva vaikutus, se tukee johtoa ja näyttää suuntaa. Kun hallitus menestyy tehtävässään, yrityskin menestyy”, Koski sanoo.

Katso lisätietoja Hämeen kauppakamarin HHJ-kurssista.

Katso HHJ-alumniseminaarin tiiseri Youtubesta.

Kommentoi