Alueelta, Uutisia Hämeestä

Päijät-Hämeen yhteisövero oli 96 miljoonaa euroa vuonna 2018

Vuonna 2018 suurimmat yhteisöverot Päijät-Hämeestä kertyivät Lahdessa, Hollolassa ja Orimattilassa toimivilta yrityksiltä, selviää Keskuskauppakamarin laskelmista. ”Tiedoista selviää, että Päijät-Hämeessä yritykset maksoivat yhteisöveroa 96 miljoonaa euroa viime vuonna. Yhteisöveron määrä kuvastaa yritystoiminnan kannattavuutta. Lisäksi viime vuoden työllisyyden kasvu vahvistavaa signaalia, että alueemme yrityksillä on mennyt hyvin ja työllisyysaste on noussut. Hyvä vire on jatkunut myös tänä vuonna”, toteaa Hämeen kauppakamarin toimitusjohtaja Jussi Eerikäinen.
K3Viestintä
FacebookTwitterLinkedInEmail

Päijät-Hämeeseen rekisteröidyistä yhteisöistä yhteisöveroa kertyi Lahdessa 70,7 miljoonaa euroa, Hollolassa 9,1 miljoonaa euroa ja Orimattilassa 5,4 miljoonaa euroa. Tiedot käyvät ilmi Keskuskauppakamarin laskelmista, jotka perustuvat Verohallinnon tietoihin.

”Päijät-Hämeessä yhteisöveron määrä on kasvanut vuosittain ja viime vuonna maakunnassa yritysten maksama yhteisövero oli lähes 3,5 miljoonaa suurempi kuin vuonna 2017”, Eerikäinen kertoo.

”Yhteisöverokanta laskettiin 20 prosenttiin vuonna 2014. Yritysten maksaman yhteisöveron määrä on kuitenkin kasvanut melkein joka vuosi ja on merkittävästi korkeampi kuin ennen yhteisöverokannan alentamista. Suomen yhteisöverokanta on pidettävä jatkossakin kansainvälisesti kilpailukykyisellä tasolla”, sanoo Keskuskauppakamarin johtava veroasiantuntija Emmiliina Kujanpää.

Yhteisövero on vain yksi yritysten maksamista ja tilittämistä veroista. Keskuskauppakamari julkaisee vuoden 2020 alussa Suuren Veroselvityksen, jossa tarkastellaan laajemmin yritysten maakuntakohtaista verojalanjälkeä.

Katso Keskuskauppakamarin laskelma Päijät-Hämeen yhteisöverosta 2018

Kommentoi