Alueelta, Uutisia Hämeestä

Varusmiehet ja yritykset kohtasivat Panssariprikaatissa

Hämeen kauppakamari järjesti 12.6. yhteistyössä Parolan Panssariprikaatin Varusmiestoimikunnan kanssa rekrytointimessut kesäkuussa kotiutuville varusmiehille. Panssariprikaatin uudessa sotilaskodissa kävi tasainen kuhina, kun toista tuhatta varusmiestä ja rypäs alueen yrityksiä kohtasivat Parolannummella.
PSPR Multimedia - Korpraali Grönqvist
FacebookTwitterLinkedInEmail

Tapahtuma tarjosi yrityksille hyvät lähtökohdat kertoa työmahdollisuuksista ja saada suorat kontaktit työmarkkinoille vapautuviin nuoriin. Ilmassa oli selkeästi jännittynyttä odotusta molemmin puolin.

Osa varusmiehistä odotti tietoa opiskelupaikasta ja heillä oli tarve löytää työpaikka loppukesäksi.

”Puolustusvoimat on kiinteä osa yhteiskuntaa ja nyt meillä on ikään kuin tilaisuus antaa jotain takaisin yhteiskunnalle, kun saatamme yhteen meillä oppia saaneet osaavat tekijät ja työvoimaa tarvitsevat yritykset”, kertoo Panssariprikaatin komentaja, eversti Kari Nisula.

Monilla kotiutuvista varusmiehistä on jo ammatillinen koulutus ja heille oli tarjolla tietoa työnhakemisesta sekä vapaista työpaikoista.

”Meillä oli tilaisuus osoittaa, että varusmiespalveluksen aikana hankittua osaamista voi hyödyntää palveluksen jälkeen siviilissä. Moni hankkii palveluksen aikana jopa ammattipätevyyden”, eversti Nisula kiteyttää.

”Tällainen tilaisuus puoltaa paikkaansa, mikäli yksikin nyt kotiutuva varusmies löytää tämän tapahtuman kautta suuntaa elämälleen, löytää kesätyöpaikan tai työllistyy pidempiaikaisesti”, summaa eversti Nisula tavoitteita.

Hämeen kauppakamarin puheenjohtaja Pekka Vihma on samoilla linjoilla.

”Myös Hämeen kauppakamarille tilaisuus on uusi päänavaus, jossa saatetaan yhteen yrityksiä ja potentiaalista, osaavaa työvoimaa”, toteaa Vihma.

”Analysoimme tilaisuuden kokemukset ja palautteet. Uskomme, että jatkumolle on varmasti tilausta tulevaisuudessakin”, Vihma kertoo.

Hämeenlinnan kaupungin apulaiskaupunginjohtaja Juha Isosuon mukaan seudulla on selkeästi työvoiman ja yritysten kohtaamisongelma – monen yrityksen on todella vaikeaa löytää osaavaa työvoimaa. Erityisesti Isosuo nostaa esiin rakennus-, metalli- ja palvelualat.

Tilaisuudessa järjestettiin myös työhaastatteluja ja siihen osallistui kaikkiaan 25 yritysedustajaa. Pääosin yritykset olivat Hämeestä, mutta paikalla oli myös muutama yritys Pirkanmaalta ja pääkaupunkiseudulta.

Nyt odotellaan tuloksia, mutta varmaa on, että tapahtuma tulee jossakin muodossa jatkumaan myös tulevaisuudessa.

Kommentoi