Kamarikuulumisia ja onniteltavia, Uutisia Hämeestä

Yksityiset Hotelli Emilia ja Ravintola Piparkakkutalo viettävät 30-vuotisjuhlavuotta

Hämeenlinnan keskustassa palvelevat Ravintola Piparkakkutalo ja Hotelli Emilia täyttävät tänä vuonna 30 vuotta. Ravintola ja hotelli kuuluvat yksityiseen Tawastia Groupiin, jonka toimitusjohtajana toimii Karoliina Mäki-Kuutti.
Päivi Pulkki
Pekka Rautiainen
FacebookTwitterLinkedInEmail

Piparkakkutalossa voi aistia vanhan kauppiaskodin tunnelman ja vieraanvaraisuuden. Jugendhenkisen talon rakennutti vuonna 1906 kauppias Anders Skogster (1866-1952) perheelleen kodiksi. Rakennuksen on suunnitellut tunnettu suomalainen arkkitehti Selim A. Lindqvist. Talon nimeksi vakiintui kansan suussa ”Piparkakkutalo”. Nimi johtuu talon paanuvuorauksesta ja erkkereistä, jotka saavat talon näyttämään aivan sadun piparkakkutalolta.

Kuten koko maassa, myös Hämeenlinnan seudulla ravintola-alan kilpailu on kovaa. Ravintoloissa anniskellun alkoholin määrä on Suomessa laskenut viimeiset 20 vuotta ja sen osuus on enää noin 10 prosenttia kokonaiskulutuksesta. Nyt ei enää panosteta alkoholin anniskeluun vaan asiakkaille halutaan tarjota myös lisäarvoa.

”Ruokaravintoloiden palveluiden kysyntä on ollut melko hyvää ja tulevaisuuskin näyttää myönteiseltä”, Mäki-Kuutti arvioi.  ”Teemme päivittäin töitä asiakastyytyväisyyden, palveluiden kehittämisen ja tuotteiden laadun eteen.”

”Hämeenlinnan seudun vetovoima vaikuttaa merkittävästi ravintola- ja hotellitoimintaan. On erittäin tärkeää, että alueelle saadaan houkuteltua mahdollisimman paljon turisteja ja muita kävijöitä alueen ulkopuolelta”, toteaa Mäki-Kuutti. ”Erilaiset rakennus- ja muut projektit tuovat myös positiivista virettä ja uskoa, että asiakkaita riittää hyvin tulevaisuudessakin.”

Mäki-Kuutti kertoo, että Tawastia Group on onnistunut tähän mennessä palkkaamaan riittävästi osaavaa työvoimaa, vaikka tehtävästä riippuen hakijoita on saattanut olla välillä suhteellisen vähän.

 

Kommentoi