Alueelta, Uutisia Hämeestä, Valiokuntauutisia

Koulutusvaliokunta haluaa vaikuttaa nuorten työllistymiseen

Hämeen kauppakamarin tavoitteena vuonna 2018 on kasvun ja kansainvälistymisen edistäminen Hämeessä. Osaavan työvoiman saatavuuden varmistaminen on tässä tärkeässä roolissa. Koulutusvaliokunnan tehtävänä on asiantuntijaverkostollaan vaikuttaa osaltaan myönteisesti osaavan työvoiman saatavuuteen sekä vahvistaa yritysten ja oppilaitosten yhteistyötä.
FacebookTwitterLinkedInEmail

Vuoden ensimmäisessä Koulutusvaliokunnan kokouksessa paneuduttiin nuorten työllistymiseen. Erikoissuunnittelija Sanna Paakkunainen Hämeen ELY-keskuksesta esitti työllisyyskatsauksen ja valiokunta totesi, että vaikka alueella on paljon työttömyyttä, positiivista on, että työllisyys on parantunut viime vuoteen nähden. Toisaalta tietyillä aloilla on myös pulaa osaajista.

Valiokunta oli vieraana Ohjaamo Lahden tiloissa ja kuuli heidän toiminnasta sekä tuloksista. OhjaamoLahti on nuorten, alle kolmekymppisten, matalan kynnyksen palvelupiste. Ohjaamosta nuori saa maksutta ohjausta työllistymiseen, opiskeluun ja tulevaisuuden suunnitteluun.

Ohjaamossa palvelee monipuolinen ammattilaisten tiimi, jonka palvelut tähtäävät nuoren työllistymiseen.

”Koulutusvaliokunnassa olemme pohtineet oppilaitosten ja työelämän yhteistyötä työttömyyden ehkäisyssä ja mikä olisi oikea kohtaamispaikka. Tähän Ohjaamo tarjoaa ratkaisun. Koulutusvaliokunta suositteleekin yrityksiä ottamaan yhteyttä Ohjaamoon ja sopimaan yhteistyöstä ja toimenpiteistä”, toteaa Koulutusvaliokunnan puheenjohtaja, Metallisorvaamo Veijalainen Oy:n talous- ja hallintojohtaja Matleena Veijalainen.

Hämeen kauppakamarin alueella Ohjaamotoimintaa on Forssassa, Hämeenlinnassa ja Lahdessa.

Forssa: http://www.tyovoitto.fi/etusivu/ohjaamo/

Hämeenlinna: http://ohjaamot.fi/web/ohjaamo-hameenlinna/etusivu

Lahti: http://www.ohjaamolahti.fi/